Inside Out van Demi Moore

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

Demi Moore (geboren 11 november 1962 om 14:16 in Roswell) heeft onlangs haar autobiografie uitgebracht en dat maakt mij altijd nieuwsgierig naar het verhaal in combinatie met het design.

We komen allemaal met een uniek design op de wereld, met eigen talenten en potentieel. Onze ‘nature’ zoals dat veelal wordt genoemd. En als onze ouders of opvoeders deze uniekheid, deze natuur, volledig weten te ondersteunen dan leidt dat tot het leven van ons potentieel. Echter het leven (het gezin, vrienden, school) heeft hoe dan ook invloed op onze natuur, dit noemen we ‘nurture’. Nurture kan leiden tot het (veelal onbewust) weg bewegen van onze uniekheid om je zo van jongs af aan staande te kunnen houden in de wereld. Het kan leiden tot ongewenste, disfunctionele patronen. Door bewustwording, het opdoen van levenservaring en kennis kunnen we, als het goed is,  uiteindelijk zowel onze nature als onze nurture leven.

My story is mine alone; I’m the only one who was there for all of it, and I decided to claim the power to tell it on my own terms.” (Demi Moore)

Demi heeft de potentie om als projector een gids en adviseur voor anderen te zijn. Om op een creatieve manier richting te geven, door het delen van haar unieke inzichten. Door middel van haar boek (een bestseller), bepaalde rollen in films en haar reportage in Harper’s Bazaar (naakt zwanger op de voorpagina, wat destijds baanbrekend was) komen deze kwaliteiten tot zijn recht.

Echter de weg er naar toe was geen gemakkelijke volgens haar memoires.

Opgegroeid in een disfunctioneel gezin met verslaafde ouders, iedere keer op de vlucht, waardoor het gezin niet stabiel kon functioneren. Ouders die bezig waren met zichzelf en in die zin geen oog hadden voor de noden van hun projector dochter.

Demi die in iedere nieuwe omgeving opnieuw haar identiteit aan moest passen ‘to fit in’. Het is goed te beseffen dat een projector het vermogen heeft om te samplen. Dat wil zeggen; ze nemen het gedrag van anderen in zich op en kunnen dit gedrag overnemen. De projector is doorgaans niet echt bezig met zichzelf maar met de ander. Door dit samplegedrag nemen ze dus ook ongewenste gedragingen over. Zo is zij zelf ook verslaafd geraakt op jonge leeftijd en later opnieuw tijdens haar relatie met Ashton Kutcher.

Met een open milt en open sacraal centrum is het lastig te bepalen wanneer genoeg is genoeg en welke gewoonte los gelaten moet worden om te overleven. Haar leven viel rond haar 50ste volledig in duigen. Na het verraad in haar huwelijk, het drank en drugsgebruik en de afwijzing door haar drie dochters stortte ze in. En dat was het moment om naar binnen te keren en op zoek te gaan naar zichzelf.

Uiteindelijk is ze vooral trots op haar rol als moeder. In haar boek beschrijft ze dat ze pas tijdens haar rol in de film “Ghost” bewust werd van haar emoties. Demi is een onbewust gedefinieerde emotionele projector. Vaak worden we pas gaandeweg ons leven bewust van onze onbewust (rode) kanalen en poorten in ons design. Onbewust gedrag passen we toe zonder dat we er erg in hebben. In haar design valt inderdaad op dat de kanalen van gemeenschap en sensitiviteit onbewust zijn gedefinieerd. Dit zijn twee tribale kanalen, gericht op loyaliteit en het overleven van de ‘tribe’ (de clan of het gezin). In deze kanalen is het belangrijk om de deal helder te hebben, de tijd te nemen voordat er een contract (zoals een huwelijkscontract) wordt aangegaan en er moet sprake zijn van een win-win situatie (wie levert wat in onze verbintenis). Deze deal leek lang te kloppen tijdens haar huwelijk met Bruce Willis, dat geleid heeft tot drie kinderen.

Deze deal hield echter geen stand, net zo min als de deal met twee andere huwelijkspartners. Banden aangaan en verbreken staat in relatie tot de 3 in haar 1/3 profiel.

Demi heeft een split definitie. Dit maakt haar heel gevoelig voor partnerships. Ze heeft een enkele split, dat wil zeggen dat ze de ‘schuld’ van het gevoel van incompleetheid bij zichzelf zoekt; ‘Er ontbreekt iets aan mij, omdat ik geen toegang heb tot openheid (ontbrekende poort 22 in haar design)’. Met andere woorden; ik beschik niet over de juiste sociale vaardigheden om mijn unieke inzichten te kunnen uiten.

Zoals je kunt lezen heeft het leven voldoende uitdagingen op het pad van Demi Moore gebracht om tot bewustwording te kunnen komen. Door vallen en opstaan heeft ze zichzelf kunnen transformeren en het vermogen ontwikkeld om dit uit te leggen aan anderen (incarnatiekruis van explanation).

Wil jij weten wat de impact is van jouw ‘nurture’ op jouw ‘nature’? Overweeg dan een van onze workshops: “Patronen doorbreken”, waarin jouw (ongewenste) patronen worden blootgelegd in een levensintegratie-opstelling en in relatie worden gebracht tot jouw design. Deze workshop geef ik samen met Anita Steenbakkers. Lees in haar blog meer over het belang van (familie) relaties.

Of misschien is de workshop “Living your design” interessant? Deze workshop is een mooie aanvulling op een Human Design reading.

Heb je ook een inspirerende autobiografie gelezen? En ben je geïnteresseerd in de koppeling met het Human Design, laat het me weten.

Waar helpen we jou mee?

persoonlijke-rapportage

Ontdek jouw zakelijk potentieel 1

CURSUS

WELK CARRIERE TYPE BEN JIJ?

ONTDEK 7 SUCCESCODES

€ 395,00

BEKIJKEN

foundation-reading-rapportage-label

Foundation Analyse

HUMAN DESIGN

ZEER UITGEBREID

GEMAKKELIJK BESLUITEN MAKEN

HOE ZIT JIJ IN ELKAAR

€ 250,00

BEKIJKEN

coaches-human-design

Vergroot jouw effectiviteit

COACHING

GRATIS INTAKEGESPREK

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

GECERTIFICEERDE COACHES

GRATIS INTAKE

CONTACT

Meer blogs

Hoe kan ik Human Design leren?

Deze vraag krijgen wij vaak. Human Design is ‘hot’ en veel mensen willen de kennis toevoegen aan hun gereedschapskist als coach, therapeut of (HR) manager. Dat snappen wij heel goed,…
Lees meer

Welke werkomgeving past bij jou?

Human Design is er op gericht om jou bewust te maken van jouw kwaliteiten en talenten. Jouw eigen uniekheid en vitale energie worden in de chart inzichtelijk gemaakt. Human Design…
Lees meer

Wat is jouw zakelijk potentieel?

Human Design is er op gericht om jou bewust te maken van jouw kwaliteiten en talent. Jouw eigen uniekheid en vitale energie worden in de chart inzichtelijk gemaakt. Human Design…
Lees meer

Zelfliefde in de context van Human Design

We leven in een wereld waar er veel druk op ons staat. Er wordt van ons verwacht dat we leven volgens de maatstaven van de maatschappij. Maar wat als dit…
Lees meer

Kun jij ZIJN als het uitdagend wordt?

Uitdagingen tijdens een lockdown De meeste van jullie weten dat Human Design gaat over het ontdekken van de eigen uniekheid. Uniekheid waarop je kunt vertrouwen als je een besluit wilt…
Lees meer

Het belang van (familie) relaties

Gastblog: Anita Steenbakkers Als kind voelde ik de liefde van mijn ouders, voor mij, mijn zus en broer. En ik voelde ook het verdriet en het verlangen om ons te…
Lees meer
HD_logorond

Human Design Coach

Label van Human and Organization Design

Minckelersstraat 430
1223LK Hilversum

KvK: 66969212

BTW: NL002002056B95
info@humandesigncoach.nl
www.humandesigncoach.nl

Algemene voorwaarden & verzend- en retourbeleid

Privacybeleid

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van updates, acties en nieuws over Human Design.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.