bg5-system

Effectief samenwerken in een team

Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe richt ik mijn team (beter) in?

BG5 maakt de dynamiek visueel

De wereld is erg in beweging. Er moet efficiënter gewerkt worden. Meer produceren met minder mensen. Processen worden steeds verder gedigitaliseerd. Daarnaast moeten we het oude los laten, ten gunste van nieuwe manieren van samenwerken om sneller in te kunnen springen op de veranderingen in de markt. Thema’s als agile werken, nieuw organiseren, duurzame inzetbaarheid en lean start up hebben inmiddels binnen veel organisaties zijn intrede gemaakt. Nu vraag je je als individu of als ondernemer waarschijnlijk af:

"Hoe kan ik het beste omgaan met al deze veranderingen en hoe kan ik geïnspireerd (blijven) werken?”

Met BG5 wordt de dynamiek binnen jezelf, het team en de organisatie visueel gemaakt. Je snapt waar jijzelf staat en hoe je het beste tot zijn recht kunt komen, welke talenten er aanwezig zijn. We laten ook zien wat er aan het team ontbreekt om succesvol te zijn.

Meer weten over effectief samenwerken in teams?

ebook

Ontdek jouw Human Design

Vul je gegevens in en ontvang direct het e-book
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Wat maakt BG5 zo uniek?

1

Kwaliteiten staan centraal

BG5 is er op gericht om de ieders kwaliteiten tot zijn recht te laten komen.

2

Niet in hokjes denken

Met BG5 kun je los komen van vaak beknellende functiebeschrijvingen en juist meer gebruik maken van de individuele talenten. We floreren als we mogen doen waar we blij van worden.

3

Helpt keuzes maken

Het helpt ondernemers om keuzes te leren maken die bij ze passen, los van hoe we denken dat het hoort of zou moeten zijn. Want deze ‘oude’ manier blijkt niet meer te werken in deze snel veranderende wereld.

4

Leer jouw unieke kwaliteiten

Met BG5 leer je jouw unieke kwaliteiten kennen, de werkomgeving waarin je het beste past en hoe je meer in harmonie en productief kunt samenwerken met collega’s. Voor sommige is het heel geschikt om als ZZP’er of in een eenmanszaak te werken en anderen passen juist weer beter in een team of in een partnerschap.
5

Passende werkomgeving

We co-creëren samen een werkomgeving of carrière dat resoneert met je eigen persoonlijke leven en ambities.

6

Meer begrip

Met BG5 kunnen we teams samenstellen waarbij iedereen optimaal zijn kwaliteiten kan bijdragen aan het geheel. Door elkaars kwaliteiten te leren kennen ontstaat er vaak ook meer begrip.

7

Delegeren wordt duidelijk

Soms is het verstandiger om werk over te laten aan een collega met meer inherente kwaliteiten op een bepaald terrein. Met BG5 wordt inzichtelijk hoe je bepaalde werkzaamheden het beste kunt delegeren om de teamdoelstellingen te realiseren.

Ervaringen

image

Ellen

De BG5-analyse heb ik bij Natasja Schijf gedaan. Ze biedt meerdere pakketten aan, ik heb de meest uitgebreide gedaan. Het was een heel waardevolle aanvulling op mijn human design analyse, omdat de BG5 helemaal over de zakelijke context gaat en hoe je daarin jouw uniciteit kunt leven. Het gaf me inzichten die elke zpp’er naar mijn idee graag heeft: welke kwaliteiten zijn een aanvulling op de mijne? En hoe benut ik die? Is mijn levensthema goed verankerd in mijn werk? Waarom werken delen van mijn marketingaanpak niet en hoe kan het dan wél? Past bloggen we eigenlijk wel, of ga ik toch voor de podcast? Wat herkennen mensen in mij, 1:1 en in een groep? En komt dat voldoende terug in mijn websiteteksten, linkedin-profiel etc? Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Hoe weet ik welke koers ik moet volgen en welke ingevingen voor mij de juiste zijn?

Natasja is gestructureerd, heeft enorm veel parate kennis. Ik kreeg alle ruimte voor mijn tot-in-detail vragen en ze snapte ook dat het voor mij belangrijk is om daar een antwoord op te hebben (stond trouwens ook in mijn design..). Ik heb de analyse in drie delen gedaan zodat ik telkens mijn vragen kwijt kon. Natasja vindt het belangrijk om voldoende nazorg te bieden bij het implementeren van wat je gehoord hebt en ook daar was alle ruimte voor.

Ik heb aanvullend met haar en Kees een werksessie gehad om mijn teksten en aanpak door te nemen. Kees is wat rebels en vindt het heerlijk om alles wat je denkt te weten ter discussie te stellen. Ik vermoed om onderscheid te maken tussen mij en mijn conditionering. Natasja leidt dat in banen zodat het ook een verrijking wordt voor de klant. In het gesprek heeft zij de check gedaan vanuit mijn design, Kees was vooral afgestemd op mijn energie en door daarop te spiegelen heeft hij me samen met Natasja geholpen mijn aanpak voor de komende 2-3 maanden te vinden. Door erover te praten voelde ik zelf wat zijpaden waren en wat het hoofdpad is. Dat gaf rust en het vertrouwen dat ik als projector de energie voor me kan laten werken. De samenwerking met Natasja en Kees zorgde ervoor dat ik nu mijn thema, mijn visie, mijn richting ‘own’. Het voelt niet meer als iets wat nog komt, maar als iets wat ik nú doe en waar ik klaar voor ben.

SUCCESCODES

De gemakkelijkste manier om de BG5 succes code te beschrijven, is dat het lijkt op een kruising tussen de Myers-Briggs Type Indicator (jouw persoonlijkheid) en het Genotype (je genetische identiteit). We hebben allemaal psychologische voorkeuren in termen van hoe we de wereld waarnemen en beslissingen nemen, evenals een specifieke manier waarop onze genetica functioneren waardoor we allemaal uniek zijn. Door middel van empirisch testen is de BG5 succes code een nauwkeurige codering en synthese van zowel onze bewuste (persoonlijkheid) en onbewuste (DNA) niveaus gebleken. De BG5 succes code lost het mysterie op waarom bepaalde dingen in ons leven steeds wel werken en waarom sommige dingen iedere keer juist niet blijken te werken.

BG5 is van toegevoegde waarde bij de volgende vraagstukken:

  • Individuele loopbaancoaching;
  • Business coaching;
  • Niet optimaal functionerende teams;
  • Ter ondersteuning van het samenstellen van teams;
  • Bij het aanstellen van nieuwe medewerkers (selectiefouten zijn kostbaar);
  • Bij het bepalen van de groeistrategie van jouw als ondernemer en die van de onderneming.

Meer weten over jezelf?

type-ondernemer

Welk type ben jij?

ONDERNEMERSANALYSE

DIGITALE ANALYSE

WELK TYPE BEN JIJ

WAAR LIGGEN JE TALENTEN

€ 95,00

BEKIJKEN

product-bg5-overview-anlayse

Carriere Design

BG5 OVERVIEW ANALYSE

DIGITALE RAPORTAGE

JOUW SUCCESCODES

BEVAT DE EERSTE 6 SUCCESCODES

€ 250,00

BEKIJKEN

product-bg5-volledige-analyse

Carriere Design

BG5 VOLLEDIGE ANALYSE

DIGITALE RAPPORTAGE

ZEER UITGEBREID

BEVAT ALLE 16 SUCCESCODES

€ 750,00

BEKIJKEN

HD_logorond

Human Design Coach

Minckelersstraat 430
1223LK Hilversum

KvK: 66969212
info@humandesigncoach.nl
www.humandesigncoach.nl

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van updates, acties en nieuws over Human Design.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.