bg5-system

Effectief samenwerken en talenten benutten!

Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe maak ik daar optimaal gebruik van?

BG5 maakt de dynamiek visueel

De wereld is erg in beweging. Er moet efficiënter gewerkt worden. Meer produceren met minder mensen. Processen worden steeds verder gedigitaliseerd. Daarnaast moeten we het oude los laten, ten gunste van nieuwe manieren van samenwerken om sneller in te kunnen springen op de veranderingen in de markt. Thema’s als agile werken, nieuw organiseren, duurzame inzetbaarheid en lean start up hebben inmiddels binnen veel organisaties zijn intrede gemaakt. Nu vraag je je als individu of als ondernemer waarschijnlijk af:

"Hoe kan ik het beste omgaan met al deze veranderingen en hoe kan ik geïnspireerd (blijven) werken?”

Met BG5 wordt de dynamiek binnen jezelf, het team en de organisatie visueel gemaakt. Je snapt waar jijzelf staat en hoe je het beste tot jouw recht kan komen, welke talenten er aanwezig zijn. We laten ook zien wat er ontbreekt om succesvol te zijn.

Meer weten over jouw talenten en effectief samenwerken?

ebook

Ontdek jouw Human Design

Vul je gegevens in en ontvang direct het e-book
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Wat maakt BG5 zo uniek?

1

Kwaliteiten staan centraal

BG5 is er op gericht om ieders kwaliteiten tot zijn recht te laten komen.

2

Niet in hokjes denken

Met BG5 kun je los komen van vaak beknellende functiebeschrijvingen en juist meer gebruik maken van individuele talenten. We floreren als we mogen doen waar we blij van worden.

3

Helpt keuzes maken

Het helpt jou om keuzes te leren maken die bij je passen, los van hoe we denken dat het hoort of zou moeten zijn. Want deze ‘oude’ manier blijkt niet meer te werken in deze snel veranderende wereld.

4

Leer jouw unieke kwaliteiten

Met BG5 leer je jouw unieke kwaliteiten kennen, de werkomgeving waarin je het beste past en hoe je meer in harmonie en productief kunt samenwerken met collega’s. Voor sommige is het heel geschikt om als ZZP’er of in een eenmanszaak te werken en anderen passen juist weer beter in een team of in een partnerschap.
5

Passende werkomgeving

We co-creëren samen een werkomgeving of carrière dat resoneert met je eigen persoonlijke leven en ambities.

6

Meer begrip

Met BG5 kunnen we ook teams samenstellen waarbij iedereen optimaal zijn kwaliteiten kan bijdragen aan het geheel. Door elkaars kwaliteiten te leren kennen ontstaat er vaak ook meer begrip.

7

Delegeren wordt duidelijk

Soms is het verstandiger om werk over te laten aan een collega met meer inherente kwaliteiten op een bepaald terrein. Met BG5 wordt inzichtelijk hoe je en welke werkzaamheden je het beste kunt delegeren om jouw eigen of de teamdoelstellingen te realiseren.

Ervaringen

image

Ellen

De BG5-analyse heb ik bij Natasja Schijf gedaan. Ze biedt meerdere pakketten aan, ik heb de meest uitgebreide gedaan. Het was een heel waardevolle aanvulling op mijn human design analyse, omdat de BG5 helemaal over de zakelijke context gaat en hoe je daarin jouw uniciteit kunt leven. Het gaf me inzichten die elke zpp’er naar mijn idee graag heeft: welke kwaliteiten zijn een aanvulling op de mijne? En hoe benut ik die? Is mijn levensthema goed verankerd in mijn werk? Waarom werken delen van mijn marketingaanpak niet en hoe kan het dan wél? Past bloggen we eigenlijk wel, of ga ik toch voor de podcast? Wat herkennen mensen in mij, 1:1 en in een groep? En komt dat voldoende terug in mijn websiteteksten, linkedin-profiel etc? Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Hoe weet ik welke koers ik moet volgen en welke ingevingen voor mij de juiste zijn?

Natasja is gestructureerd, heeft enorm veel parate kennis. Ik kreeg alle ruimte voor mijn tot-in-detail vragen en ze snapte ook dat het voor mij belangrijk is om daar een antwoord op te hebben (stond trouwens ook in mijn design..). Ik heb de analyse in drie delen gedaan zodat ik telkens mijn vragen kwijt kon. Natasja vindt het belangrijk om voldoende nazorg te bieden bij het implementeren van wat je gehoord hebt en ook daar was alle ruimte voor.

Ik heb aanvullend met haar en Kees een werksessie gehad om mijn teksten en aanpak door te nemen. Kees is wat rebels en vindt het heerlijk om alles wat je denkt te weten ter discussie te stellen. Ik vermoed om onderscheid te maken tussen mij en mijn conditionering. Natasja leidt dat in banen zodat het ook een verrijking wordt voor de klant. In het gesprek heeft zij de check gedaan vanuit mijn design, Kees was vooral afgestemd op mijn energie en door daarop te spiegelen heeft hij me samen met Natasja geholpen mijn aanpak voor de komende 2-3 maanden te vinden. Door erover te praten voelde ik zelf wat zijpaden waren en wat het hoofdpad is. Dat gaf rust en het vertrouwen dat ik als projector de energie voor me kan laten werken. De samenwerking met Natasja en Kees zorgde ervoor dat ik nu mijn thema, mijn visie, mijn richting ‘own’. Het voelt niet meer als iets wat nog komt, maar als iets wat ik nú doe en waar ik klaar voor ben.

SUCCESCODES

De gemakkelijkste manier om de BG5 succescode te beschrijven, is dat het lijkt op een kruising tussen de Myers-Briggs Type Indicator (jouw persoonlijkheid) en het Genotype (je genetische identiteit). We hebben allemaal psychologische voorkeuren in termen van hoe we de wereld waarnemen en beslissingen nemen, evenals een specifieke manier waarop onze genetica functioneren waardoor we allemaal uniek zijn. Door middel van empirisch testen is de BG5 succescode een nauwkeurige codering en synthese van zowel onze bewuste (persoonlijkheid) en onbewuste (DNA) niveaus gebleken. De BG5 succescode lost het mysterie op waarom bepaalde dingen in ons leven steeds wel werken en waarom sommige dingen iedere keer juist niet blijken te werken.

BG5 is van toegevoegde waarde bij de volgende vraagstukken:

  • Individuele loopbaancoaching;
  • Business coaching;
  • Niet optimaal functionerende teams;
  • Ter ondersteuning van het samenstellen van teams;
  • Bij het aanstellen van nieuwe medewerkers (selectiefouten zijn kostbaar);
  • Bij het bepalen van de groeistrategie van jou als ondernemer en die van de onderneming.

Meer weten over jezelf?

you-x-ventures-Oalh2MojUuk-unsplash

Ontdek jouw kwaliteiten

ZAKELIJK POTENTIEEL DEEL 1

INTERACTIEVE WORKSHOP

WAAR LIGGEN JE TALENTEN

CURSUS 2 DAGEN

€ 395,00

BEKIJKEN

product-bg5-overview-anlayse

Carriere Design

BG5 OVERVIEW ANALYSE

DIGITALE RAPORTAGE

JOUW SUCCESCODES

BEVAT DE EERSTE 6 SUCCESCODES

€ 250,00

BEKIJKEN

product-bg5-volledige-analyse

Carriere Design

BG5 VOLLEDIGE ANALYSE

DIGITALE RAPPORTAGE

ZEER UITGEBREID

BEVAT ALLE 16 SUCCESCODES

€ 875,00

BEKIJKEN

HD_logorond

Human Design Coach

Label van Human and Organization Design

Minckelersstraat 430
1223LK Hilversum

KvK: 66969212

BTW: NL002002056B95
info@humandesigncoach.nl
www.humandesigncoach.nl

Algemene voorwaarden & verzend- en retourbeleid

Privacybeleid

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van updates, acties en nieuws over Human Design.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.