BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

De Typen

Human Design kent 4 verschillende typen: Manifestors, (Manifesting) Generators, Projectors en Reflectoren. Elk type heeft eigen unieke eigenschappen en kenmerken. Hieronder wordt informatie gegeven over de typen. Per type worden de verschillende kenmerken en eigenschappen beschreven.

 

Manifestor

Manifestors (9% van de wereldbevolking) zijn hier om impact te hebben op anderen. Hun acties en woorden zorgen voor transformatie. Door het unieke perspectief van Manifestors initiëren ze verandering. Manifestors kunnen vrij en onafhankelijk zijn en daarnaast een krachtig positief effect hebben op de wereld en op de mensen waar ze om geven.

 

Manifestors hebben de mogelijkheid om te handelen, zich vrij te bewegen en om te ontdekken onafhankelijk van anderen. Het gedrag van Manifestor kinderen kan als onvoorspelbaar en losbandig worden ervaren. Ze kunnen bijvoorbeeld de neiging hebben om buiten te gaan spelen of om naar een vriendje te gaan zonder iemand daarover te informeren, wat voor veel ouders als verontrustend kan worden ervaren. Vanwege hun aard voor onafhankelijk handelen is het veel moeilijker om het gedrag te voorspellen of te begrijpen. Het effect hiervan op ouders kan zijn dat zij hun Manifestor kinderen eerder zullen straffen of willen controleren met de hoop dat ze zich ‘normaal’ zullen gedragen. Dit kan resulteren in geheimzinnig gedrag van Manifestors, omdat ze het idee hebben dat ze alleen zo zichzelf kunnen zijn en om vrij te kunnen handelen zonder de controle van anderen (met name autoriteiten). Om weerstand van anderen voor te zijn kunnen ze gebruik maken van een eigen strategie en dit is de strategie om eerst anderen te informeren alvorens over te gaan tot actie. Het informeren van anderen zal leiden tot vertrouwen en zorgt ervoor dat ze juist wel vrij kunnen bewegen zonder weerstand. Wanneer een Manifestor niet zijn ware aard leeft dan resulteert dit in woede als een thema in hun leven. Wanneer ze echter zichzelf beter leren begrijpen en anderen informeren voordat ze handelen dan verandert de woede in een gevoel van vrede.

 

Wanneer je een Manifestor bent (of een Manifestor kind hebt) en je meer informatie wenst en praktische handvaten wilt krijgen voor Manifestor dillema’s vraag dan een chart aan of neem een (basis) analyse in overweging.

 

Welk type ben jij?

persoonlijke-rapportage

Basis analyse

HUMAN DESIGN

WELK TYPE BEN JIJ

WAT IS JOUW VITALE LEVENSENERGIE

WAAR LIGGEN UITDAGINGEN

€ 95,00

BEKIJKEN

foundation-reading-rapportage-label

Foundation Analyse

HUMAN DESIGN

ZEER UITGEBREID

GEMAKKELIJK BESLUITEN MAKEN

HOE ZIT JIJ IN ELKAAR

€ 250,00

BEKIJKEN

coaches-human-design

Vergroot jouw effectiviteit

COACHING

GRATIS INTAKEGESPREK

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

GECERTIFICEERDE COACHES

GRATIS INTAKE

CONTACT

(Manifesting) Generator

Generators (70% van de wereldbevolking) zijn ook energierijke mensen. Ze hebben doorgaans een natuurlijke levenslust en hebben echt een uitlaatklep nodig voor hun innerlijke drive. Ze kunnen toegewijd aan projecten werken en aan momentum winnen wanneer ze vooruitgang boeken. De Generators zijn de bouwers onder ons.
De krachtige innerlijke energie van Generatoren is afkomstig vanuit het gedefinieerde sacrale centrum. Deze sacrale energie werkt alleen wanneer ze zich verbonden voelen met wat ze doen. Wanneer ze houden van wat ze doen kunnen ze toegewijd zijn en kunnen ze volhardend zijn en moeilijkheden en obstakels overbruggen. Bezig zijn met de dingen waar ze van houden helpt hen om in hun sacrale energie te groeien en om deze tot uitdrukking te laten komen. Wanneer Generators hun passie vinden en zich hieraan verbinden, dan zal hun toewijding leiden tot ‘mastery’ en dit zal leiden tot succes en een gevoel van bevrediging. Echter wanneer ze zich verbinden aan de dingen waar ze niet van houden, dan trekt hun sacrale energie zich terug en dan verliezen ze de connectie met deze innerlijke krachtbron. Dan kan dit voelen als vastzitten of als frustratie. Obstakels kunnen als onoverbrugbaar voelen en het boeken van vooruitgang als onmogelijk. Het is daarom voor Genertors juist niet de bedoeling om het initiatief te nemen (wat voor Manifestors wel het geval is). Ze kunnen afwachten wat er op hun af komt en hierop reageren (responderen) op basis van hun onderbuik gevoel. Het leven op response is hun strategie. Is het onderbuik gevoel bevestigend dan kan de Generator al zijn sacrale levensenergie inzetten. Is de sacrale response ontkennend dan zou de Generator juist niet zijn kostbare levensenergie moeten verspillen, want dat zal onherroepelijk leiden tot frustratie.

 

De dingen doen waar je van houdt klinkt simpel echter in het dagelijks leven is dit makkelijker gezegd dan gedaan, want we hebben continue te maken met externe invloeden die ons in andere richtingen drukken. Deze invloeden beïnvloeden onze keuzes. Leren ervaren wat voor jou is bedoeld en wat niet en hiervoor gaan staan kan een levenslange zoektocht zijn.

 

De Manifesting Generator is een subtype van de Generator. Bij een Manifesting Generator is ook het sacrale centrum gedefinieerd. Daarnaast is een van de vier motoren verbonden met het keel centrum, het centrum van communicatie en manifestatie. Zodra de Manifesting Generator een bevestigende response heeft in het sacrale centrum dan kan dit type ook het initiatief nemen om het project of de activiteit op te starten.

 

Wanneer je een (Manifesting) Generator bent (of een Generator kind hebt) en je meer informatie wenst en praktische handvaten wilt krijgen voor (Manifesting) Generator dilemma’s vraag dan een chart aan of neem een (basis) analyse in overweging.

 

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

Projector

Projectors (20% van de wereldbevolking) zijn van nature gevoelig voor en bewust van de energie van anderen. Zelf zijn ze een non-energie type. Ze kunnen de talenten van anderen goed herkennen. Projectoren hebben unieke inzichten in hoe het leven in elkaar steekt. Vanwege deze gevoelige kant kunnen ze een natuurlijke wijsheid opbouwen. Wanneer anderen deze wijsheid in hen herkennen en waarderen dan kunnen ze krachtige gidsen worden.
Projectoren spelen hierom een gespecialiseerde rol in relaties. Herkend en erkend worden door de ander is daarbij van groot belang, alleen dan kunnen ze hun unieke rol vervullen. Ze kunnen of herkend worden voor wie ze zijn, maar ook voor de dingen die ze juist niet zijn. Projectoren hebben een open sacraal centrum. Het sacrale centrum staat voor vitaliteit en de kracht om te werken en om toegewijd te zijn, dit is daarom het meeste krachtige energiesysteem in mensen. Als een open sacraal wezen kunnen Projectoren meegevoerd worden in de energie van anderen (met een gedefinieerd sacraal centrum), wat er voor kan zorgen dat ze nog harder gaan werken en nog meer energie verbruiken. Echter Projectoren zijn niet bedoeld om heel hard te werken voor een aaneengesloten periode. Wanneer ze worden meegevoerd in de energie van anderen en harder werken dan alle anderen, dan kunnen ze aandacht op zich vestigen en erkenning krijgen voor hun inzet. Echter dit soort erkenning is niet de erkenning die is bedoeld voor Projectoren. Dit is namelijk de erkenning die ongezond is voor Projectoren. Dit kan namelijk leiden tot uitputting en een burn-out. Ze zouden juist herkend moeten worden voor hun innerlijke gave en niet voor hun uiterlijke inzet. De strategie van de Projector is daarom het wachten op de juiste uitnodiging van de mensen die deze innerlijke gave in hen herkennen. Voor deze mensen kan de Projector een echte gids zijn. Wachten op de juiste uitnodiging kan lastig zijn en het niet herkend worden voor hun gave kan leiden tot het gevoeld van verbittering. Echter wachten op de juiste uitnodiging zal leiden tot succes.

 

Wanneer je een Projector bent (of een Projector kind hebt) en je meer informatie wenst en praktische handvaten wilt krijgen voor Projector dillema’s vraag dan een chart aan of neem een (basis) analyse in overweging.

 

Human Design Coach heeft een praktijk in Hilversum.

Reflector

Statistisch gezien leven de Reflectoren in de minderheid (1% van de wereldbevolking). De aanwezigheid van de Reflector is als een spiegel voor anderen. Met name in groepen worden de individuen en de groep als geheel gespiegeld door de Reflector. De meeste mensen hebben een aantal centra gedefinieerd en een aantal centra open, wat een bepaalde innerlijke polariteit teweeg brengt. De Reflectoren hebben echter alleen open centra, wat tot een geheel andere ervaring leidt.

 

Reflectoren hebben de mogelijkheid om verschillende gedaante aan te nemen. Ze kunnen zich voegen naar de omgeving en letterlijk weergeven wat zich daar afspeelt. Hun ervaring en het belichamen van de groepsdynamiek of het ervaren van het thema van de omgeving, geeft andere mensen ook het gevoel van wat er zich afspeelt in het geheel. Door hun gebrek aan definitie in hun design, hebben ze het potentieel om objectief te zijn en om buiten het geheel te blijven wat voor de anderen onmogelijk is. Op deze manier kunnen Reflectoren de anderen van buiten laten zien wat er afspeelt binnen de groep. Zo krijgen mensen via de Reflectoren ook een idee van de groep of de situatie en kunnen ze een beter begrip krijgen van iedere individu in de groep en hoe deze persoon participeert en bijdraagt. Reflectoren kunnen daarom ook de ontwikkeling van de groep goed volgen, ze kunnen mensen feedback geven en zien welke impact ze hebben op verschillende tijden.

 

Hoewel Reflectoren objectief en open kunnen zijn zonder tussenkomst van definitie en kan de overgave aan dit principe lastig zijn. Immers de identiteiten van mensen en de manier waarop de interacties verlopen verloopt voor anderen doorgaans op een vaste manier en bij Reflectoren juist niet. Wat zij in hun auraveld opnemen is slechts van tijdelijke aard. Daarom kunnen ze juist de behoefte hebben om vast te houden, om te proberen om zelf ook iets stabiels en vast te hebben. Ze kunnen de neiging hebben om daarom vast te houden aan mensen die hun een bepaalde vorm van consistentie en bekendheid geven. Wanneer het voor Reflectoren onmogelijk is om los te laten, dan kunnen ze afhankelijk worden van mensen voor hun eigen stabiliteit en autoriteit, wat kan leiden tot het gevoel van teleurstelling. Het is echter de bedoeling voor Reflectoren om juist niet teleurgesteld te raken in de wereld, maar om zich te laten verwonderen door de wereld en door alles dat het te bieden heeft.

 

De Reflector heeft een hele eigen en unieke strategie. Ben je een Reflector dan informeer ik je graag over deze strategie. Vraag een chart aan of neem een (basis) analyse in overweging. 

(Persoonlijke) Analyse

Heb je niet direct behoefte aan coaching, maar ben je wel benieuwd hoe jouw unieke Human Design werkt? Dan adviseren we je een persoonlijke analyse te overwegen.

BEKIJK

Coaching

Wij helpen onze cliënten zich te ontwikkelen door middel van resultaatgerichte coaching. Van ‘zo zit ik in elkaar’, naar: daadwerkelijk leren vertrouwen op je talenten en krachten.

BEKIJK

Literatuur

We helpen je graag met meer kennis over Human Design. Daarom bieden we op onze website ook verschillende (e)-boeken aan. Deze worden door ons zelf geselecteerd.

BEKIJK

HD_logorond

Human Design Coach

Label van Human and Organization Design

Minckelersstraat 430
1223LK Hilversum

KvK: 66969212

BTW: NL002002056B95
info@humandesigncoach.nl
www.humandesigncoach.nl

Algemene voorwaarden & verzend- en retourbeleid

Privacybeleid

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van updates, acties en nieuws over Human Design.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.