Privacybeleid

Graag leggen wij je hier uit hoe wij met jouw data omgaan. Wij weten dat wij dat zorgvuldig doen, maar vanuit wetgeving, staat hieronder wat je moet weten. Heb je vragen of wil je dat wij jouw data verwijderen? Stuur je een e-mail naar info@humandesigncoach.nl.

Het privacybeleid van Human Design Coach is opgesteld n.a.v. de invoering van de AVG-wetgeving op 25 mei 2018 en bijgewerkt in maart 2021.

Wat, hoe, hoe lang en waarom met welke data?

  • Meest voorkomend: Voornaam & Achternaam & Mailadres. Deze gegevens bewaren we zolang wij ondernemen en gebruiken wij om je te informeren over wat Human Design Coach doet en om met je te kunnen samenwerken. Als we intensief samenwerken komt daar een telefoonnummer bij. Uiteraard geldt hierbij dat als je ons verzoekt deze gegevens te verwijderen, wij dat zullen doen. Dit geldt voor alle onderstaande items.
  • Als je een betaalde dienst of product afneemt: Bedrijfsnaam, Telefoonnummer, Straat en huisnummer, Woonplaats, BTW nummer, Betaalgegevens, KvK nummer, Website. Deze gegevens bewaren wij minimaal zo lang als wettelijk verplicht is, wij zaken met elkaar doen en/of wij onze  onderneming runnen.
  • Coaching: aantekeningen, foto’s van brainstorm sessies op whiteboard/flipchart of digitale notities. Papieren en digitale informatie bewaren wij tot drie jaar na ons laatste contact, tenzij de wet anders voorschrijft, en/of wij nog samenwerken.
  • Human Design chart: Wij bewaren jouw gegevens (naam, geboortedatum, -tijd en -plaats) in specifieke Human Design software (Maia Mechanics Imaging en/of MyBodygraph). Deze gegevens worden alleen dan verwijderd als je ons dat expliciet vraagt. We weten namelijk niet of je nog een keertje terugkomt. Dan is het handig als we jouw gegevens hebben. Daarom bewaren wij deze totdat wij stoppen met ondernemen.
  • Social Media: Als we via LinkedIn, Skype, Twitter, Instagram, Facebook, Pinterest, YouTube, Vimeo of een ander social media kanaal gelinkt zijn, en hetzij via een persoonlijke en/of zakelijk account interactie hebben, dan hebben wij toegang tot data die jij daar zelf beschikbaar stelt. Deze gebruiken wij om contact met jou te onderhouden. Weet dat wij geen invloed hebben op hoe deze bedrijven omgaan met privacy en onze data en wij derhalve niet aansprakelijk zijn voor hun onzorgvuldigheid. Toegang tot jouw data blijft in stand zolang wij digitaal gelinkt zijn.
  • Datatools: Wij maken als ondernemer gebruik van datatools zoals Dropbox, Evernote, Google Drive, Trello, Stack, WeTransfer, eBoekhouden etc. Dit doen wij om onze onderneming efficiënt te kunnen runnen en jou te ondersteunen. Weet dat wij ook hier geen invloed hebben op hoe deze bedrijven omgaan met privacy en onze data en wij derhalve niet aansprakelijk zijn voor hun onzorgvuldigheid. Data die wij via deze kanalen opslaan en/of met jou delen bewaren wij eveneens tot vijf jaar na ons laatste contact, tenzij de wet anders voorschrijft, en/of wij nog samenwerken.
  • Webshop & website optimalisatie: wij gebruiken o.a. WordPress,  WooCommerce, Mollie,  iDeal en diverse andere plugins om jouw ervaring op deze website te optimaliseren. Waar nodig slaan deze genoemde data op zodat je ervaring zo soepel mogelijk loopt. Zie onze opmerking bij Social Media – wij hebben geen invloed op hoe deze plugins jouw data verwerken, maar wij zullen er alles aan doen om er zelf zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan.
  • Digitale nieuwsbrief: Wij maken gebruik van nieuwsbrief software en je kunt je met één klik op ieder moment uitschrijven. Deze data blijft bewaard tot jij je uitschrijft, of wij stoppen met ondernemen.

Verwerkingsovereenkomsten

Daar waar data die wij verzamelen ook verwerkt, gezien of gebruikt worden door derden, hebben wij voor zover mogelijk verwerkingsovereenkomsten afgesloten; denk aan mijn accountant en web-specialist.