Hoe kan ik Human Design leren?

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

Deze vraag krijgen wij vaak. Human Design is ‘hot’ en veel mensen willen de kennis toevoegen aan hun gereedschapskist als coach, therapeut of (HR) manager. Dat snappen wij heel goed, omdat Human Design inzichtgevend is. Net als het worden van een goede coach of therapeut een vak is en vraagt om een gedegen opleiding en ervaring, zo ook voor het begeleiden van mensen met Human Design.

Type, strategie en innerlijke autoriteit

Het systeem biedt handige praktische tools, zoals;

 • het zijn van een energetisch type,
 • een handige strategie om te experimenteren met jouw type,
 • en een innerlijke autoriteit, om op te kunnen varen ten aanzien van het nemen van besluiten.

Gedifferentieerd bewustzijn

Type, strategie en innerlijk autoriteit vormen de basis van het Human Design systeem. Maar weet dat er nog een hele wereld schuil gaat achter deze kennis.

Human Design is bedoeld om zelfinzicht te krijgen door te experimenteren met jouw eigen uniekheid in het dagelijks leven. Dit leidt uiteindelijk tot het leven van het eigen potentieel en tot ‘zelf reflecting consciousness’ of gedifferentieerd bewustzijn zoals Ra Uru Hu dat noemt. Wij zijn hier namelijk allemaal om een ander stukje van de werkelijkheid te zien en te ervaren. Het doel is om jezelf te zijn, met alle kwaliteiten die daarbij horen.

Jij kunt niet zijn en zien wat ik zie en ik kan niet zien wat jij ziet en ervaart. Dat is het leuke van het zijn van een uniek mens.

Het begeleiden van mensen op hun pad naar een uniek eigen leven vraagt dus wat van de coach en dat begint met een gedegen opleiding. Het lezen van een boek schiet echt tekort. We horen de meest vreemde dingen voorbij komen en zo leid je mensen eerder bij zichzelf vandaan dan er naar toe.

Het Human Design systeem bestaat sinds 1987. Het is dus nog een jong systeem. Daarnaast is Ra Uru Hu in 2011 overleden. Er zijn steeds minder mensen over die het systeem vanuit de bron beheersen. Nu is het een wetmatigheid dat kennis evolueert. De kennis van Freud was erg vernieuwend begin vorige eeuw, maar daar zijn inmiddels nieuwe inzichten aan toegevoegd. Dat zal ook zo gaan met Human Design en BG5 (de zakelijke toepassing van Human Design).

Gecertificeerd coach / living your design guide

Omdat het bij Human Design om diepgaande kennis gaat, kan ik alleen de weg wijzen naar gedegen en gecertificeerde trainingen en opleidingen waarvan ik weet dat het klopt.

Om als coach Human Design toe te kunnen voegen aan jouw praktijk zijn de volgende basis cursussen nodig:

 • Gecertificeerde Human Design foundation analyse
 • Living your design workshop
 • Rave ABC
 • Rave cartography
 • Living your design guide

Als coach kun je iemand begeleiden richting type, strategie en innerlijke autoriteit. Je mag dan ook de living your design workshops gecertificeerd geven. Je wordt dan geregistreerd in Amerika als gecertificeerd Human Design professional/ living your design guide. Je bent dan nog geen analist om readings of analyses te geven!

Gecertificeerd analist

De opleiding tot analist vraagt om de volgende vervolgopleidingen:

 • Professional training level 1
 • Professional training level 2
 • Professional training level 3
 • Professional training level 4

Het traject tot analist neemt ten minste 2,5 jaar in beslag. Nu vraag je je misschien af waarom 2,5 jaar? Het belangrijkste is omdat het worden van analist niet alleen om kennis draait maar ook om het ontwikkelen van een innerlijke substantie om a) de eigen uniekheid te leven en om b) het design van de ander in je op te kunnen nemen en te kunnen vertalen naar zijn/haar uniekheid in een 3D versie. Het vraagt om tijd om goed te begrijpen hoe de aanwezige energie zich verhoudt tot het niet-zelf en de openheid in iemands design. Wat zijn de kwaliteiten en valkuilen en hoe verhouden die zich tot elkaar? En vooral hoe geef je de ander zijn/haar tools mee om daarmee te kunnen experimenteren. Omdat een analist de moeite en tijd heeft genomen om bovenstaande proces te doorlopen kan een gecertificeerde Human Design foundation analyse niet voor een paar tientjes te krijgen zijn 😉

Het traject tot BG5 consultant bestaat overigens ook uit een foundation fase en een fase om gecertificeerd BG5 consultant te worden.

Waar kun je terecht?

Hoewel wij alle kennis in huis hebben om bovenstaande kennis aan jou over te kunnen dragen, zijn wij gecertificeerd om jou gecertificeerde Human Design en BG5 analyses te geven en een gecertificeerde living your design workshop. Mijn emotionele autoriteit heeft mij nog steeds geen helderheid gegeven of ik (Natasja) gecertificeerd trainer wil worden van de overige cursussen. Zo zie je maar dat het krijgen van emotionele helderheid om heel veel tijd kan vragen!

Wil je de eerste stappen bij ons zetten? Wij bieden een mooie combinatie aan van een Human Design foundation analyse met een diepgaande tweedaagse living your design workshop.

Op de IHDS website en de website van Jovian Archive kun je checken wie er gecertificeerd zijn om readings of analyses en trainingen te mogen geven.

Waar helpen we jou mee?

persoonlijke-rapportage

Ontdek jouw zakelijk potentieel 1

CURSUS

WELK CARRIERE TYPE BEN JIJ?

ONTDEK 7 SUCCESCODES

€ 395,00

BEKIJKEN

foundation-reading-rapportage-label

Foundation Analyse

HUMAN DESIGN

ZEER UITGEBREID

GEMAKKELIJK BESLUITEN MAKEN

HOE ZIT JIJ IN ELKAAR

€ 250,00

BEKIJKEN

coaches-human-design

Vergroot jouw effectiviteit

COACHING

GRATIS INTAKEGESPREK

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

GECERTIFICEERDE COACHES

GRATIS INTAKE

CONTACT

Meer blogs

Welke werkomgeving past bij jou?

Human Design is er op gericht om jou bewust te maken van jouw kwaliteiten en talenten. Jouw eigen uniekheid en vitale energie worden in de chart inzichtelijk gemaakt. Human Design…
Lees meer

Wat is jouw zakelijk potentieel?

Human Design is er op gericht om jou bewust te maken van jouw kwaliteiten en talent. Jouw eigen uniekheid en vitale energie worden in de chart inzichtelijk gemaakt. Human Design…
Lees meer

Zelfliefde in de context van Human Design

We leven in een wereld waar er veel druk op ons staat. Er wordt van ons verwacht dat we leven volgens de maatstaven van de maatschappij. Maar wat als dit…
Lees meer

Kun jij ZIJN als het uitdagend wordt?

Uitdagingen tijdens een lockdown De meeste van jullie weten dat Human Design gaat over het ontdekken van de eigen uniekheid. Uniekheid waarop je kunt vertrouwen als je een besluit wilt…
Lees meer

Inside Out van Demi Moore

Demi Moore (geboren 11 november 1962 om 14:16 in Roswell) heeft onlangs haar autobiografie uitgebracht en dat maakt mij altijd nieuwsgierig naar het verhaal in combinatie met het design. We…
Lees meer

Het belang van (familie) relaties

Gastblog: Anita Steenbakkers Als kind voelde ik de liefde van mijn ouders, voor mij, mijn zus en broer. En ik voelde ook het verdriet en het verlangen om ons te…
Lees meer
HD_logorond

Human Design Coach

Label van Human and Organization Design

Minckelersstraat 430
1223LK Hilversum

KvK: 66969212

BTW: NL002002056B95
info@humandesigncoach.nl
www.humandesigncoach.nl

Algemene voorwaarden & verzend- en retourbeleid

Privacybeleid

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van updates, acties en nieuws over Human Design.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.