Welke werkomgeving past bij jou?

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

Human Design is er op gericht om jou bewust te maken van jouw kwaliteiten en talenten. Jouw eigen uniekheid en vitale energie worden in de chart inzichtelijk gemaakt. Human Design en BG5 (de zakelijke toepassing van Human Design) geven inzicht in wat het beste past bij jou.

Zakelijke toepassing Human Design

Human Design kent ook een specifieke zakelijke toepassing, dit wordt BG5 genoemd. Jouw uniekheid wordt dan toegespitst op het praktisch vertalen van de kwaliteiten naar de werkvloer en jouw zakelijke bestemming. De vertaling wordt gemaakt aan de hand van 16 succescodes.

In deze blog bespreken we succescode 6, de best passende werkomgeving (environment style). We herkennen vier typen werkomgevingen. Afhankelijk van jouw unieke design kun je energetisch het beste passen binnen een of meerdere van de vier werkomgevingen.

Uiteindelijk besluit je op basis van jouw Human Design type, strategie en innerlijke autoriteit in welke omgeving jij wil werken. Werk je nu in een groot team, maar past energetisch solo het beste bij je dan je daar rekening mee houden. Bijvoorbeeld door een of twee dagen vanuit huis te werken of een rustige werkplek te zoeken op kantoor.

Succescode 6: Werkomgeving

We herkennen vanuit Human Design vier typen werkomgevingen:

 1. Solo
 2. Partnerschap
 3. Klein team (3 tot 5 mensen)
 4. Groot team (12 tot 15 mensen)

1. Solo

Als je het beste past in een solo werkomgeving dan is het voor jou belangrijk dat je in een werkomgeving werkt waar je de dagelijkse leiding hebt en je eigen baas bent, bijvoorbeeld als ZZP’er. Het belangrijkste element van solo is het hebben van controle over jouw eigen agenda. Je kunt dan zelf bepalen of je ergens de energie voor hebt (of niet) om aan te werken.

Hoe weet je of solo het beste past bij jou? Vaak is het advies voor de Human Design typen Manifestor en Projector om solo te werken. Ook als er veel individuele kanalen (talenten) in de chart aanwezig zijn, kan dit duiden op solo, maar dat kan ook door het hebben van een 5de lijn in het profiel.

Voorbeelden van deze werkomgeving:

 • Als ondernemer of consultant die meerdere klanten beheert of bedient.
 • Als coach of counselor met verschillende klanten gedurende de dag.
 • Een bedrijf runnen op afstand of vanuit je eigen kantoor, mogelijk binnen een grotere groep.
 • Een bedrijf runnen met de hulp van meerdere externe werknemers of aannemers.

2. Partnerschap

Het kenmerk van een “Partnerschap” omgeving is een omgeving waar je de verantwoordelijkheden deelt met een partner of mede-eigenaar met wie je samenwerkt. Om te bepalen of jij en een bepaalde partner goed zullen samenwerken, is het advies om een partnerschapsanalyse te laten uitvoeren door een gecertificeerde BG5 Consultant of Human Design analist.

Het advies om in een partnerschap te werken krijgen Projectoren en de mensen met een split definitie, dat wil zeggen er zijn twee eilanden in het design aanwezig zoals in onderstaande design van Steve Jobs.

Voorbeelden van deze werkomgeving:

 • Het bezitten van een bedrijf met een andere compatibel persoon en het samen runnen van de organisatie.
 • Werken in een consulting praktijk of bedrijf met een compatibel persoon, waar jullie taken duidelijk zijn afgebakend en verdeeld op basis van jullie individuele expertisegebieden.

3. Klein team (3 tot 5 mensen)

Een “Kleine Groep” of “Penta” omgeving is een team van 3 tot 5 personen die een gemeenschappelijke visie en doel delen. Het gemiddelde MKB bedrijf bestaat uit een een klein team. Om deze omgeving goed te laten functioneren, moet je het grootste deel van de werktijd fysiek in de buurt van deze groep zijn.

Mensen met pentakanalen voelen zich overwegend goed thuis in kleine teams van 3 tot 5 mensen. In onderstaande afbeelding herken je de pentakanalen:

Voorbeelden van deze werkomgeving:
Er zijn veel mogelijkheden, zoals een sportteam, muziekgroep, koffiehuis, advocatenkantoor, boekhoudpraktijk, reclamebedrijf, afdeling binnen een grotere organisatie, enz. Er zijn evenveel mogelijke scenario’s als er groepen van 3-5 personen zijn.

4. Groot team (12 tot 15 mensen)

Grote teams bestaan uit meerdere kleine groepen van 3 tot 5 mensen. Deze samenstelling moet gemanaged worden om goed samen te werken. Om te kunnen functioneren als groot team is het belangrijk dat de teams van 3 tot 5 personen een gemeenschappelijke visie en doel hebben.

Of je geschikt bent voor een managementrol in grote teams hangt af van de aanwezigheid van specifieke kanalen (talenten). Heb je een of meerdere van onderstaande talenten dan pas je energetisch goed in een groot team:

Voorbeelden van deze werkomgeving:

 • Elk groot bedrijf of organisatie, zoals financiële instellingen, liefdadigheidsorganisaties, politieke groeperingen, internationale bedrijven, scholen, universiteiten, retail bedrijven zoals Nike of Google, enz. Er zijn eindeloze mogelijkheden in de zakenwereld van vandaag.

Cursus: Ontdek jouw zakelijk potentieel 1

Wil je een stap verder gaan en wil je weten hoe zeven succescodes er voor jou uitzien? Kom dan naar onze tweedaagse cursus, ontdek jouw zakelijk potentieel 1.

We maken de succescodes niet alleen inzichtelijk, maar vertalen ze ook praktisch naar jouw eigen werkomgeving, zodat je daarna beter weet hoe je jouw energie stromend krijgt en houdt.

BG5 en Human Design

BG5 is de zakelijke toepassing van Human Design

Human Design is vooral gericht op persoonlijke transformatie. BG5 maakt deze kennis praktisch toepasbaar in ons werkend bestaan. 

BG5 werkt met 16 succescodes. In onze cursus leer je er 7 kennen. Na deze cursus heb je ook alles in huis uit de BG5 carrière design overview analyse

Wil je na deze cursus meer weten over de achtergrond van Human Design dan kun je de workshop Living Your Design overwegen. 

Waar helpen we jou mee?

persoonlijke-rapportage

Ontdek jouw zakelijk potentieel 1

CURSUS

WELK CARRIERE TYPE BEN JIJ?

ONTDEK 7 SUCCESCODES

€ 395,00

BEKIJKEN

foundation-reading-rapportage-label

Foundation Analyse

HUMAN DESIGN

ZEER UITGEBREID

GEMAKKELIJK BESLUITEN MAKEN

HOE ZIT JIJ IN ELKAAR

€ 250,00

BEKIJKEN

coaches-human-design

Vergroot jouw effectiviteit

COACHING

GRATIS INTAKEGESPREK

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

GECERTIFICEERDE COACHES

GRATIS INTAKE

CONTACT

Meer blogs

Wat is jouw zakelijk potentieel?

Human Design is er op gericht om jou bewust te maken van jouw kwaliteiten en talent. Jouw eigen uniekheid en vitale energie worden in de chart inzichtelijk gemaakt. Human Design…
Lees meer

Zelfliefde in de context van Human Design

We leven in een wereld waar er veel druk op ons staat. Er wordt van ons verwacht dat we leven volgens de maatstaven van de maatschappij. Maar wat als dit…
Lees meer

Kun jij ZIJN als het uitdagend wordt?

Uitdagingen tijdens een lockdown De meeste van jullie weten dat Human Design gaat over het ontdekken van de eigen uniekheid. Uniekheid waarop je kunt vertrouwen als je een besluit wilt…
Lees meer

Inside Out van Demi Moore

Demi Moore (geboren 11 november 1962 om 14:16 in Roswell) heeft onlangs haar autobiografie uitgebracht en dat maakt mij altijd nieuwsgierig naar het verhaal in combinatie met het design. We…
Lees meer

Het belang van (familie) relaties

Gastblog: Anita Steenbakkers Als kind voelde ik de liefde van mijn ouders, voor mij, mijn zus en broer. En ik voelde ook het verdriet en het verlangen om ons te…
Lees meer
human-design-qorkshop

Human Design Workshop, een ontdekkingsreis naar jezelf

In september, oktober en november geven wij weer een aantal tweedaagse workshops. De living your design workshop is een hele mooie aanvulling op jouw Human Design reading. In de reading…
Lees meer
HD_logorond

Human Design Coach

Label van Human and Organization Design

Minckelersstraat 430
1223LK Hilversum

KvK: 66969212

BTW: NL002002056B95
info@humandesigncoach.nl
www.humandesigncoach.nl

Algemene voorwaarden & verzend- en retourbeleid

Privacybeleid

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van updates, acties en nieuws over Human Design.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.