Wat is jouw zakelijk potentieel?

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

BEREKEN JOUW HUMAN DESIGN CHART

Human Design is er op gericht om jou bewust te maken van jouw kwaliteiten en talent. Jouw eigen uniekheid en vitale energie worden in de chart inzichtelijk gemaakt. Human Design is er daarnaast op gericht te ondersteunen bij de transformatie van jouw valkuilen tot gebieden van wijsheid. Het is echt bedoeld voor persoonlijke ontwikkeling.

Zakelijke toepassing Human Design

Human Design kent ook een specifieke zakelijke toepassing, dit wordt BG5 genoemd. Jouw uniekheid wordt dan toegespitst op het praktisch vertalen van de kwaliteiten naar de werkvloer en jouw zakelijke bestemming. De vertaling wordt gemaakt aan de hand van 16 succescodes.

In deze blog bespreken we de 7 succescodes die in de workshop ‘Ontdek jouw zakelijk potentieel 1’ aan bod komen aan de hand van een case uit de praktijk. Nu ligt het voor de hand om voor deze case een wereldbekende ondernemer te bespreken, zoals Steve Jobs of zo. Dat doen we juist niet. We hebben er voor gekozen om een bevriende ondernemer uit ons eigen netwerk te bespreken.

CASE: Koen Welsch / Longevity

Koen is een 40-jarige ondernemer met een missie. Hij wil dat wij allemaal op een gezonde manier oud worden en onze vitaliteit blijven behouden. Zijn visie is gebaseerd op vijf pijlers: voeding, sport/bewegen, huid- en figuurverbetering en mindset. Hij is al vrijwel zijn hele werkend bestaan ondernemer.

De zeven succescodes (toegepast op Koen Welsch)

  1. Carrière type: Human Design type
  2. Persoonlijke interactiestijl: Strategie om contact te leggen
  3. Besluitvormingsstrategie: De innerlijke autoriteit
  4. Key indicatoren: Belangrijke richtingwijzer
  5. Assimilatiestijl: De stijl om informatie te verwerking
  6. Werkomgeving: Best passende werkomgeving
  7. Publieke rol: De manier waarop je jouw doel zichtbaar maakt in de wereld en de best passende marketingstijl

1. Carrière Type: Bouwer

Koen is als solist gestart met zijn onderneming en dit is nu uitgegroeid tot een klein team, gezamenlijk werkend vanuit de vestiging in Maarssen. In de eerste jaren werkte hij vanuit huis en verkocht hij de apparatuur als groothandel aan gezondheidsinstituten. Om zijn visie beter zichtbaar te maken en vanuit de behoefte om zijn kennis over te dragen is hij zes jaar geleden het centrum in Maarssen gestart. Dit centrum is ook toegankelijk voor particulieren. In het centrum kunnen mensen alle vijf pijlers van zijn filosofie ervaren. Het is zijn ideaal om op termijn meerdere centra in Nederland te hebben.

Uit deze beschrijving komt zijn carrière type, bouwer (generator), goed naar voren. Een bouwer is uitermate geschikt om een business op te starten, uit te bouwen en te onderhouden. Vooral de stapsgewijs groei is kenmerkend voor de bouwer. Als de bouwer zijn energie geeft aan zijn passie dan heeft hij ook de energie om de gestage groei voor elkaar te krijgen. Het is belangrijk dat de bouwer zich betrokken en gecommitteerd blijft voelen bij zijn werk. Het moet echt een gevoel van voldoening geven om zijn inspiratie om te zetten in werkelijkheid.

2. Persoonlijke interactiestijl

De persoonlijke interactiestijl is de eigen strategie van het carrièretype. Voor een bouwer is het belangrijk om te reageren voordat de energie wordt omgezet in actie. Dit in tegenstelling tot manifestatie, afdwingen, naar je hand proberen te zetten en/of voor elkaar proberen te boksen zonder vraag. Het is fijn als klanten en collega’s aangeven waar ze behoefte aan hebben, dan kan de bouwer daarop reageren. Het gaat er om, om aan te voelen of deze vraag voor jou is bedoeld of niet en of je ook de energie kunt en wil geven aan de vraag. Deze toets is belangrijk om niet ongevraagd tot actie over te gaan. Dit kan tot teleurstelling leiden en het gevoel van frustratie als het niet blijkt te lukken.  

Het centrum van Koen, zoals het nu is, heeft in de afgelopen vijf jaar van het bestaan verschillende transformaties doorgemaakt. Daar waar het eerst meer gericht was op personal training, figuurverbetering en opleidingen is het nu een centrum waar je ook individueel kunt sporten en gelijk in gesprek kunt met een van de medewerkers over jouw voeding. Er wordt op basis van de eigen constitutie een eigen plan gemaakt.

3. Besluitvormingsstrategie

Als ondernemer sta je regelmatig voor kleine en grote beslissingen. Beslissingen over personeel en in het geval van Koen grotere investeringen in apparatuur. Dit proces kan lastig zijn. Zo krijg je vaak goedbedoeld advies van (financieel) adviseurs, leveranciers en andere direct betrokkenen. Koen mag als bouwer vertrouwen op zijn onderbuikgevoel, zijn ‘gutt feeling’. Het is belangrijk om naar het onderbuikgevoel te luisteren. Een gevaar is om dit gevoel niet te vertrouwen en het besluit mentaal te willen nemen. Vanuit Human Design perspectief willen we juist graag leren om te vertrouwen op de signalen uit het eigen lijf. Deze zijn vaak veelzeggender dan ons eigen denkvermogen. Daarnaast maak je dan daadwerkelijk jouw eigen besluit waar je dan ook de energie voor hebt om het besluit om te zetten in actie.

4. Belangrijke indicatoren

Voor een bouwer is het belangrijk om vooral het gevoel van voldoening te herkennen. Het tegenoverliggend gevoel is het gevoel van frustratie. Als je als bouwer overwegend het gevoel van frustratie herkent dan weet je eigenlijk dat je eerder aan het manifesteren bent geweest in plaats van reageren en/of de eigen besluitvormingsstrategie hebt genegeerd. Gaan bouwers alleen maar met het gevoel van voldoening door het leven? Dit is niet zo. Vooral de bouwer zal stapsgewijs groeien en steeds op een plek van frustratie uitkomen. Dit is een signaal dat er een volgende fase aan zit te komen. De business kan worden opgeschakeld naar de next level.

De afgelopen twee jaar zijn voor Koen een uitdaging geweest gedurende de coronapandemie. Vanuit overheidswegen moest hij tijdens de lockdowns zijn centrum sluiten. Terwijl het juist zijn filosofie is dat juiste voeding en bewegen bijdragen aan een sterk immuunsysteem. Dit heeft zeker tot gevoelens van frustratie geleid. Omdat hij uitdrukking wilde blijven geven aan zijn visie op gezondheid is hij ook in deze fase blijven zoeken naar mogelijkheden om zijn cliënten te blijven ondersteunen in hun vitaliteit.

5. Assimilatiestijl

De persoonlijke assimilatiestijl vertelt iets over de manier waarop je het beste informatie kunt verwerken. De stijl van Koen is samenwerkend. Zijn design is er op gericht om tijd te nemen om informatie te verwerken. Het kan voor hem fijn zijn om te sparren met anderen. Op deze manier gebruikt hij het contact met anderen om tot eigen inzichten te komen en als onderbouwing voor zijn eigen besluitvorming. Samenwerken geeft hem voldoening.

Koen is er altijd op gericht om tot een win-win situatie te komen in de samenwerking met anderen. Hij staat er vrijwel altijd voor open om de mogelijkheden te onderzoeken. Zo werkt hij en heeft hij samengewerkt met andere zelfstandige professionals in zijn centrum. Omdat hij zo gericht is op samenwerking en een brede split heeft in zijn design is het eigenlijk altijd aan te raden om eerst een connecting chart te maken. Deze chart maakt de chemie tussen beiden inzichtelijk. Ook al kan het contact goed voelen, het kan uiteindelijk ook tot teleurstelling leiden.

6. Werkomgeving

Op basis van het design kan inzichtelijk worden gemaakt welke werkomgeving het beste past. We onderkennen vier werkomgevingen: solo, partnerschap, klein team (3 tot 5) en een groot team (12 tot 15).

Het design van Koen is gericht op samenwerking. Sparren met een partner is voor hem belangrijk. Hij komt in een partnerschap ook het beste tot zijn recht. Ook al is hij als solist gestart, zijn eigen levenspartner is voor hem een belangrijk klankbord. Hij wordt in zijn besluiten door zijn partner gesteund.

Inmiddels werkt hij met een klein team. Als het bedrijf verder gaat groeien dan kan het op enig moment belangrijk zijn om de aansturing van het team aan een manager over te laten en zelf onafhankelijk te blijven als ondernemer. Hij moet bewegingsvrijheid houden om zijn ‘ding’ te kunnen doen. Altijd samenwerken in een klein of groot team kan om te veel energie vragen.

7. Publieke rol

De publieke rol is de manier waarop je jouw doel zichtbaar maakt in de wereld. Het is het gedrag dat wij als eerste van jou zullen zien en ervaren. Koen heeft een 5/1 profiel. Hij is een boodschapper en autoriteit.

Anderen kijken op tegen een boodschapper (5) en kunnen op ze projecteren. Ze worden gezien als verlosser en degene met de praktische oplossingen ten tijde van crisis. Het kan dus voorkomen dat de verwachtingen van de cliënten van Koen dermate hoog gespannen zijn dat het tot een teleurstelling kan leiden als ze niet tot het gewenste resultaat kunnen komen met hun gezondheid. De praktische oplossing wordt geboden, echter blijft het gedrag van de client de doorslagende factor. Als hij ‘Ja’ zegt tegen de juiste projectie zal zijn reputatie juist groeien en kan hij het verschil maken in het leven van anderen met praktische oplossingen.  

Dit profiel observeert de wereld, staat paraat en heeft een goede timing. Dit is essentieel voor het succes. Hiervoor zijn geduld en discipline belangrijke voorwaarden. Het is daarnaast belangrijk om eerst alle details paraat te hebben. Kennis te bestuderen en te onderzoeken, zodat dit profiel beschikt over een stevige basis. Zijn autoriteit als vitaliteitsexpert is gebaseerd op dit fundament, hiermee heeft hij impact op anderen.

Workshop Ontdek jouw zakelijk potentieel

Wil je weten hoe deze zeven succescodes er voor jou uitzien? Kom naar onze tweedaagse workshop.

We maken de succescodes niet alleen inzichtelijk, maar vertalen ze ook praktisch naar jouw eigen werkomgeving, zodat je daarna beter weet hoe je jouw energie stromend krijgt en houdt.

BG5 en Human Design

BG5 is de zakelijke toepassing van Human Design

Human Design is vooral gericht op persoonlijke transformatie. BG5 maakt deze kennis praktisch toepasbaar in ons werkend bestaan. 

BG5 werkt met 16 succescodes. In onze cursus leer je er 7 kennen. Na deze cursus heb je ook alles in huis uit de BG5 carrière design overview analyse

Wil je na deze cursus meer weten over de achtergrond van Human Design dan kun je de workshop Living Your Design overwegen. 

Waar helpen we jou mee?

persoonlijke-rapportage

Ontdek jouw zakelijk potentieel 1

CURSUS

WELK CARRIERE TYPE BEN JIJ?

ONTDEK 7 SUCCESCODES

€ 395,00

BEKIJKEN

foundation-reading-rapportage-label

Foundation Analyse

HUMAN DESIGN

ZEER UITGEBREID

GEMAKKELIJK BESLUITEN MAKEN

HOE ZIT JIJ IN ELKAAR

€ 250,00

BEKIJKEN

coaches-human-design

Vergroot jouw effectiviteit

COACHING

GRATIS INTAKEGESPREK

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

GECERTIFICEERDE COACHES

GRATIS INTAKE

CONTACT

Meer blogs

Welke werkomgeving past bij jou?

Human Design is er op gericht om jou bewust te maken van jouw kwaliteiten en talenten. Jouw eigen uniekheid en vitale energie worden in de chart inzichtelijk gemaakt. Human Design…
Lees meer

Zelfliefde in de context van Human Design

We leven in een wereld waar er veel druk op ons staat. Er wordt van ons verwacht dat we leven volgens de maatstaven van de maatschappij. Maar wat als dit…
Lees meer

Kun jij ZIJN als het uitdagend wordt?

Uitdagingen tijdens een lockdown De meeste van jullie weten dat Human Design gaat over het ontdekken van de eigen uniekheid. Uniekheid waarop je kunt vertrouwen als je een besluit wilt…
Lees meer

Inside Out van Demi Moore

Demi Moore (geboren 11 november 1962 om 14:16 in Roswell) heeft onlangs haar autobiografie uitgebracht en dat maakt mij altijd nieuwsgierig naar het verhaal in combinatie met het design. We…
Lees meer

Het belang van (familie) relaties

Gastblog: Anita Steenbakkers Als kind voelde ik de liefde van mijn ouders, voor mij, mijn zus en broer. En ik voelde ook het verdriet en het verlangen om ons te…
Lees meer
human-design-qorkshop

Human Design Workshop, een ontdekkingsreis naar jezelf

In september, oktober en november geven wij weer een aantal tweedaagse workshops. De living your design workshop is een hele mooie aanvulling op jouw Human Design reading. In de reading…
Lees meer
HD_logorond

Human Design Coach

Label van Human and Organization Design

Minckelersstraat 430
1223LK Hilversum

KvK: 66969212

BTW: NL002002056B95
info@humandesigncoach.nl
www.humandesigncoach.nl

Algemene voorwaarden & verzend- en retourbeleid

Privacybeleid

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van updates, acties en nieuws over Human Design.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.